Aktív Kutyáknak 12 Hónapos Korig

Bonacibo Kölyökkutya Nagy Energia

BonaCibo Puppy High Energy extra energiatartalommal rendelkezik, hogy támogassa az aktív kölyökkutyák fejlődését. Harmonikus fehérje, zsír és szénhidrát összetétele optimális fejlődést garantál.

Egészséges Fejlődés

Magas Teljesítőképesség

Immun Védelem

Aktív Kutyáknak 12 Hónapos Korig

Összetevők

Dehidratált Csirkeprotein (40%), Baldo Rizs (18%), Kukorica, Finomított Csirke Olaj, Szardella Liszt (8%), Krill – Tengeri Rák Liszt, Nukleotid Élesztő Protein, Ásványi Anyagok, Probiotikus Mannán-Oligoszacharid, Tengeri Moszat, Yucca Kivonat, Vörös-áfonya Por, Útifű.
Hypoallergenic: Do not contain beef, dairy and wheat.

31%

Fehérje

17%

Zsír

Analitikus Összetevők

Fehérje % 31
Zsír % 17
Nyers Hamu % 8
Nyers Rost % 2,5
Omega-6 % 3,8
Omega-3 % 0,80

Beltartalom

A-Vitamin  37.500 IU/kg 
D3-Vitamin 2.250 IU/kg 
E-Vitamin400 mg/kg 
K3-Vitamin 0,49 mg/kg 
C-Vitamin 200 mg/kg 
B1-Vitamin 4,38 mg/kg 
B2-Vitamin 9,54 mg/kg 
B6-Vitamin 3,88 mg/kg
B12-Vitamin 0,09 mg/kg
Pantoténsav38,84 mg/kg
Folsav0,80 mg/kg
Niacin30 mg/kg
Biotin0,37 mg/kg
Vas (mint szulfát)20 mg/kg
Cink (mint szulfát)110 mg/kg
Cink (mint kelát)30 mg/kg
Magnézium (mint szulfát)33 mg/kg
Szelén (mint szulfát)0,34 mg/kg
Glükozamin1.200 mg/kg
Kondroitin800 mg/kg
Az EU jóváhagyott antioxidánsai. 
Puppy-Gelisim
Egészséges Fejlődés

BonaCibo Puppy kiegyensúlyozott mértékben tartalmaz proteineket, zsírokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, melyek támogatják az egészséges bélflóra kialakulását, így támogatva az egészséges fejlődést és anyagcserét.

Dog-Bagisiklik
Immun Erő

A BonaCibo természetes prebiotikus fehérjéket vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, hogy segítse az immunrendszer hatékony és egészséges működését.

Dog-Deri-Sagligi
Egészséges Bőr és Szőrzet

Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag tápláléka a kutyáknak, melyben a megemelt mennyiségű Omega-6 és Omega-3 zsírsavak balansza segíti az egészséges bőrt és szőrzetet.

Puppy-Hamilelik
Vemhesség

A jól emészthető fehérjék és kiegyensúlyozott aminosavak hozzájárulnak, hogy a BonaCibo Puppy ideális táplálék legyen a vemhes szukák számára, ami optimalizálja a születési súlyt és a kölykök immunitását.

puppy-emzirme
Szoptatás Időszaka

A BonaCibo Puppy anyakutyával való etetése hasznos a szoptatási időszak alatt, mivel a tápban található anyagok elősegítik a növekedést és kiegészítik az anyatejet, hogy támogassák a csontok erősödését.

Dog-Sindirim
Egészséges Emésztés

A BonaCibo természetes prebiotikus fehérjéket tartalmaz, hogy segítse a hasznos baktériumok fejlődését, így támogatva a bélflórát, az optimális és egészséges emésztést.

Dog-Eklem
Porc Erő

Az egészséges porcok és csontok védelme és fejlődése érdekében a táp emelt mennyiségű természetes eredetű glükozamint és kondroitint tartalmaz.

Dog-Vitamin
Vitaminok és Ásványi Anyagok

Az egészséges anyagcsere érdekében az optimális mennyiségű vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazza, hogy karbantartsa és kiegyensúlyozza a kutyák energiaszükségleteit.

Alacsony allergén tartalom

Hipoallergén formula, amely nem tartalmaz a kutyák számára a leggyakoribb allergén alkotóelemeket, mint például marhahúst, tejet, búzát és szóját.

Alacsony gabonatartalom

Segít a kutyának az egészséges élet fenntartásában, mivel kis mennyiségű gabonát tartalmaz, amely szintén egy fontos tápanyag.

 1. Mi a glükozamin és a kondroitin ?

  Glükozamin,és a kondroitin a természetben előforduló tápanyagok,amelyek résztvesznek az izületi porcnak előállításában. A porc folyamatossan lebomlik és újjáépül a testben és ezek a tápanyagok nélkülözhetetlenek annak biztosításához, hogy az építési folyamat folytatódjon és a bomlás ne legyen túlzott. Az egészséges felnőtt kutyákban a szervezet elegendőt termel viszont néhány kutyánal további táplálékiegészités  szükséges. Cagatay kutyaeledelek többsége minkét tápanyagot tartalmazza megnövelt szinttel a nagyobb fajták számára. A tablettákkal és a porokkal történő kiegészítő termékek használata nem feltétlen káros mivel a felesleg kiválasztódik a vizelettel, de ez pénz pazarlás lehet, így csak indokolt esetben használjon ilyen plusz készítményt.

 2. Mi a különbség a Bonacibo Puppy és a Bonacibo High Energy Puppy között?

  Mindkét receptre nagy gondot fordítottunk, hogy megfeleljen a növekvő és fejlődő kölyökkutyák igényeinek.

  Különösen az ásványi anyagok egyensúlyára összpontosítottunk, hogy biztosítsuk az egészséges csontfejlődést, és az aminosav-profilra az izomnövekedés optimalizálása érdekében. Az anyagcsere maximalizálása és a fenntartható testnövekedés elősegítése érdekében megnövelt vitamintartalommal készítjük.

  A Bonacibo Puppy ideális minden fajta kölyökkutyának.

  A Bonacibo High Energy Puppy megemelt energiaszintet tartalmaz a szabadban tartott és aktív kölyökkutyák számára, emellett pedig a kondroitin és a glükózamin szintjét is megemeltük, hogy támogassa fejlődő ízületeiket.

  A vitamin- és ásványianyagszintek szintén emelkedtek az anyagcsere elősegítése érdekében.

  Elválasztás után a Puppy-val és a H.E. Puppy-val is táplálkozhat a felnőtt korig, amely kicsi fajták körülbelül 8-10 hónap, nagyob fajták 12-14 hónap után érik el.

   

  Mindkét Puppy táp hosszabb ideig is használható gond nélkül, azonban a súlyát és a test állapotát gondosan ellenőrizni kell.

  A High Energy Puppy vemhes és szoptató nőstény kutyáknak is ideális magas energia- és vitamintartalma miatt. Vemhes kutyák számára a High Energy Puppy-t a vemhesség utolsó harmadában, az utolsó 20 napban kell etetni. A H.E. Puppy az elválasztás után szabadon adható az elválasztásig, hogy elegendő energiát és ásványi anyagot biztosítson a tejtermeléshez.

 3. Mikor kezdheti el adni a szárazeledelt egy újszülött kutyának?

  A kölyökkutya bevezethető az elválasztáskor úgy, hogy néhány szem tápot meleg vízzel lágyít fel, fontos, hogy nem tejjel, és hagyja közel a fekhelyéhez. Ha nem fogadják el könnyen az eledelt, akkor az elülső mancsaikra is tehet egy kis nedvesített ételt, amelyet hajlamosak megnyalni, és ezáltal megismerik az illatát és ízét. Miután elfogadták a megnedvesített ételt, egy tál száraz tápot el lehet helyezni a közelükben, és miután esznek belőle fokozatosan csökkenteni lehet a megnedvesített étel mennyiségét, ami arra ösztönzi őket, hogy térjenek át a szárazra. Miután mindannyian elfogadták a száraztápot, a nedvesített eledel elhagyható, de mindig ügyelni kell, hogy tiszta, friss vízhez mindig hozzáférjenek.

 4. Hogyan lehet hozzászoktatni a kutyát, hogy száraz állateledelt egyen?

  Néhány kutya inkább a nedves táplálékot részesíti előnyben, azonban a száraz etetés kényelmesebb és költséghatékonyabb lehet. Azért, hogy kutyáját sikeresen  megismertesse a száraz élelemmel, tanácsos ezt fokozatosan megtenni, összekeverve egy kis szárazeledelt a nedveseledellel. A kutya gyakran a száraz táp állagát találja szokatlannak, ezért ne aggódjon, ha eleinte elutasítja a száraztápot. Lágyíthatja az ételt egy kis meleg vízzel, soha ne tejjel, mert ha a kiegyensúlyozott táplálékhoz ad hozzá tejet, mely zsírt, cukrot és fehérjét tartalmaz, így potenciálisan kiegyensúlyozatlan lesz az étrend és egyes kutyáknak intoleranciája van a laktózzal szemben. Különösen tehéntejre jellemző, amely laza ürüléket és néha hányást okozhat. A főétkezés előtt egy vagy két szemet kézzel is kínálhat csemegeként. Miután elfogadott száraztápból, kb. egy hét alatt növelheti a száraztáp arányát, míg végül csak a szárazeledelt ad neki.

 5. Van valami oka amiért nem adhat kölyök tápot felnőtt kutyának?

  A kölyök és a HE kölyökkutyatáp  több fehérjét és energiát tartalmaz, mint a felnőtt eledelek. Kiválóan alkalmasak felnőtt kutyáknak is, azonban túlzott súlynövekedést okozhatnak, ha a kutyák nem igénylik ezeket az extra tápanyagokat. Ha kutyája intenzíven edz vagy nem tudja fenntartani az ideális súlyát, akkor a kölyök és a HE kölyöktáp megfelelőbb lehet ,azonban általában a felnőtt ételek jobban megfelelnek az 1 évesnél idősebb kutyáknak.

 6. Melyik eledelt érdemes adni egy operált kutyának és meddig?

  A műtét után a kutyákat gyakran nem érdekli az ételük. Ezért jó ötlet egy nagyon jó ízű és tápanyag-koncentrációjú eledelt kínálni nekik, például Bonacibo Puppy-t vagy Bonacibo HE Puppy-t, hogy minél többet nyerhessenek kis mennyiségből. Célszerű benedvesíteni a tápot meleg vízzel, mivel ez megkönnyíti a fogyasztást, és tovább fokozza az ízét.

 7. Milyen problémák merülhetnek fel a Puppy és a HE Puppy állandó alkalmazása esetén az 1 évnél idősebb kutyáknál?

  A Puppy és a HE Puppy egyaránt több fehérjét és energiát tartalmaz, mint a felnőtt eledelek. Tökéletesen alkalmasak felnőtt kutyák számára, azonban túlzott súlygyarapodást okozhatnak, ha a kutyáknak nincs szükségük ezekre az extra tápanyagokra. Ha kutyája intenzíven mozog, vagy nem tudja fenntartanmi a testsúlyát, akkor a Puppy és a HE Puppy alkalmasabb lehet, azonban általában a felnőtt tápok alkalmasabbak az 1 évesnél idősebb kutyákra.

 8. Adhatjuk-e a HE Puppy-t folyamatosan nőstény tenyészkutyának?

  Vemhes kutya esetén célszerű a HE Puppy tápot adni a terhességük utolsó 1/3-án, amely az utolsó 20 nap. Ebben az időszakban a gyomruk kapacitása jelentősen csökken, mivel a kölyökkutyák nőnek és összenyomják, így a magasabb tápanyagkoncentráció azt jelenti, hogy kisebb mennyiségből többet fog kinyerni. Célszerű kisebb és gyakoribb étkezéseket biztosítani neki. A HE Puppy eledel ízletesebb, magasabb hústartalma miatt, ezért ideális lehet alacsony étvágyú szukák számára is, ami gyakran előfordul a változó hormonok által kiváltott hányinger és a gyomor kompressziója miatt. A HE Puppy-t a vemhesség korábbi szakaszaiban is lehet adni, azonban testének állapotát gondosan ellenőrizni kell, hogy elkerüljük a túlzott zsírfejlődést.

  Általában nem tanácsos puppy táppal etetni, amikor a szuka nem vemhes, mivel ez túlzott súlygyarapodást válthat ki, ami viszont csökkentheti a termékenységet.

 9. Melyik kutyaeledelt kell használni vemhesség és szoptatás alatt?

  A vemhesség alatt a nőstény kutya gyomrának térfogata jelentősen csökken, mivel a fejlődő kölykök nőnek. Ez különösen igaz a vemhesség utolsó harmadára. A változó hormonok csökkenthetik az étvágyát is. Ezen okokból a legjobb egy magas energia tartalmú kölyöktáp adása, amely magasabb fehérje- és energiaszintet tartalmaz, mint a szokásos felnőtt eledelek, és általában ízletesebb a magasabb hústartalma miatt. Az eledelt néha meg kell nedvesíteni egy kevés vízzel, hogy ezzel is ösztönözze. A kölyökeledel ideális a szoptató szukák számára is, ahol az energiaigényük háromszorosára nőhet. Mindkét időszak alatt szabad hozzáférést kell biztosítani a táphoz, mivel valószínűleg kisebb mennyiségeket fogyaszt majd, csak gyakrabban. Szintén elengedhetetlen, mint mindig, bőséges, tiszta, friss vizet biztosítani a közelében.