Érzékeny és Válogatós Cicáknak

Bonacibo Felnőtt Macska Bárány és Rizs

A BonaCibo Adult Cat Lamb & Rice fehérjék, zsírok és szénhidrátok optimális keverékéből készül, annak érdekében, hogy a megfelelő energiát biztosítsa macskáink számára egy életen át.
Kifejezetten ajánlott a bárány finom ízét kedvelő macskáknak.

Egészséges Emésztés

Egészséges Vesék

Immun Védelem

Érzékeny és Válogatós Cicáknak

Összetevők

Dehidratált Csirke Protein (46%), Baldo Rizs (14%), Kukorica, Finomított Csirke Olaj, Szardella Liszt (7%), Krill – Tengeri Rák Liszt, Sörélesztő, Hidrolizált Csirkemáj, Szardella Olaj, Nukleotid Élesztő Protein, Ásványi Anyagok, Probiotikus Mannán-oligoszacharid, Tengeri Moszat, Yucca Kivonat, Vörös-Áfonya Por, Útifű.

%36

Fehérje

%16

Zsír

Analitikus Összetevők

Fehérje % 36
Zsír % 16
Nyers Hamu % 8
Nyers Rost % 2,5
Omega-6 % 3,7
Omega-3 % 0,75

Beltartalom

A-Vitamin 25.000 IU/kg 
D3-Vitamin 1.500 IU/kg 
E-Vitamin150 mg/kg 
K3-Vitamin 0,36 mg/kg 
C-Vitamin 25 mg/kg 
B1-Vitamin 14,94 mg/kg 
B2-Vitamin 12,36 mg/kg 
B6-Vitamin 13,36 mg/kg
B12-Vitamin 0,08 mg/kg
Pantoténsav14,98 mg/kg
Folsav2,67 mg/kg
Niacin50 mg/kg
Biotin0,28 mg/kg
Vas (mint szulfát)18 mg/kg
Cink (mint szulfát)95 mg/kg
Cink (mint kelát)20 mg/kg
Magnézium (mint szulfát)30 mg/kg
Szelén (mint szulfát)0,3 mg/kg
Taurine2.200 mg/kg
EU approved antioxidants. 

Alacsony gabonatartalom

Segít a macskának az egészséges élet fenntartásában azáltal, hogy kis mennyiségű gabonát tartalmaz.

ideal-kilo-icon
Ideális Súly

A BonaCibo is a proteinek és zsírok ideális balanszát tartalmazza, hogy segítse a macskák ideális testsúlyát hosszútávon fenntartani és támogatja anyagcseréjüket.

bagisiklik-sistemi
Immun Védelem

A BonaCibo természetes prebiotikus fehérjetartalma valamint tökéletes vitamin és ásványi anyag összetétele, segíti a szervezet megfelelő védekező képességének fenntartását.

deri-tuy-sagligi
Egészséges Szőrzet

A BonaCibo ban a vitaminok, az Omega-6 és Omega-3 zsírsavak balansza támogatja az egészséges és fénylő szőrzetet.

gorme-ve-kalp-sagligi
Szív és Szem Egészsége

Az egészséges és jól működő szemek és idegrendszer kialakításában segít a nélkülözhetetlen taurin.

uriner-saglik-destek
Egészséges Vesék

A BonaCibo optimális és kiegyensúlyozott mértékben tartalmaz ásványi anyagokat, hogy csökkentse a húgykő kialakulásának esélyét.

sindirim-sistemi
Egészséges Emésztés

A könnyen emészthető hozzávalóknak és a kifinomult főzési procedúrának köszönhetően a BonaCibo Adult Cat a lehető legjobb emésztést teszi lehetővé.

Tuy-yumagi-atimi
Szőrcsomó Kontroll

A kiegyensúlyozott fehérjetartalmának és speciális rosttartalmának köszönhetően segít a szőrcsomók távozásában, megakadályozva, hogy azok károsítsák az emésztőrendszert.

Dengeli-vitamin
Vitaminok és Ásványi Anyagok

Az egészséges anyagcsere érdekében az optimális mennyiségű vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazza, hogy karbantartsa és egyensúlyban tartsa a macskák energia szükségletét.

 1. Mely fajtáknak megfelelő a Bonacibo Adult Cat Lamb&Rice?

  Bonacibo Adult Cat Lamb&Rice macskaleledelünket úgy alakítottuk ki, hogy minden fajta felnőtt macska táplálkozási igényét kielégítse.

 2. Mi az a Taurine? Kell e a macska eledelének Taurint tartalmaznia?

  A Taurin olyan tápanyag,amely hasonló az aminosavhoz, de a szervezetben ugyanúgy hat, mint egy vitamin. A macska számos szervének elengedhetetlen, ideértve a retina fejlődését, a látás és a szívizom fejlődéséhez. Természetesen megtalálható a húskészítményekben, azonban az a szint meglehetősen alacsony és változó lehet. A kutyákkal ellentétben a macskák nem tudják előállítani ezt a tápanyagot a testükben, ezért inkább az étrend útján kell bevinni azt. A Taurint minden Cagatay macskaeledelhez hozzáadják, hogy biztosítsák táplálkozási igényeiket.

 3. Hogyan lehet hozzászoktatni a macskát, hogy száraz eledelt egyen ?

  Egyes macskák inkább a nedves táplálékot részsítik előnyben, azonban a száraz etetés sokkal kényelmesebb, és költséghatékonyabb lehet. A macskának a szárazeledelek első alkalommal történő bemutatásakor tanácsos fokozatosan megtenni egy kevés szárazeledelt nedves táplálékkal összekeverve. A macska gyakran a szárazeledel textúrája számít szokatlannak, ezért ne aggódjon, ha először elutasítja a szárazeledelt. A tápot kicsi melegvízzel is meglágyíthatja, de soha ne tejjel, mert táplálkozási szempontból teljes értékűeledelhez, akkor hozzá fog adni zsírt, cukrot és fehérjét és így potenciálisan kiegyensúlyozatlan lesz az étrendje és egyes macskáknál a laktóz intoleranciája is lehet különösen a tehéntejtől, amely laza széklettel és néha hányással járhat. Adhat egy-két szemet a fő étkezés elött is. Miután elfogatott néhány darabot, egy héten belül növelje a száraztáp arányát a nedvessel szemben, amíg csak a száraztáp lesz a tálban.

 4. Új macskaledelre váltás után mit kell megfigyelnem a macskámon?

  Kutyáinkkal ellentétben, nem mindig könnyű megfigyelni a széklet állandóságát, az eledel emészthetőségének felmérése érdekében. Ehelyett a szőr állapota, az aktivitási szint és a testtartás is jó jelzés lehet. Sima fényes szőrünek kell lennie, magas aktivitással és jó de nem túlzott izom és zsír mennyiséggel kell rendelkezniük a testükön. Ennek egyszerű módja, ha megsimogatják a hátuk teljes hosszát. Éreznie kell a hát összes csontját, de nem lehet éles és hegyes.

 5. Problémát okozhat a száraz állateledel folyamatos használata a macskám számára? Elérhető vele a kiegyensúlyozott étrend?

  A szárazeledellel való etetés tökéletes a macska egész életében, ha az helyes összetételű. A szárazeledelek már több mint 40 éve elérhetőek a piacon és semmiféle bizonyíték nem utal arra, hogy ez egyáltalán bármilyen problémát is okozna. Egy jó száraztáp minden bizonnyal sokkal jobb, mint egy rossz nedves. Ezenkívűl jó az egészséges, tiszta fogak fenntartásában, ami a macskák számára különösen nagy problémát jelenthet. Ugyancsak kényelmesebb és költséghatékonyabb, mint a legtöbb nedves étel.

 6. Mi a különbség a bárány és a baromfi eredetű állateledel között? Melyik táplálóbb a macskák számára?

  Mind a Cagatay baromfi, mind a bárány alapú eledelek táplálkozási szempontból teljesek és biztosítják az összes tápanyagot, amelyre macskáinknak naponta szükségük van. Nem igaz ha azt állítják, hogy a bárány vagy a baromfi jobban megfelel a macskának, sokkal fontosabb, hogy a jobb minőségű eledelek mindig jobbak, mint a rossz minőségű étrend vagy eledel, függetlenül a felhasznált hús típusától. Lehetőségünk van arra is, hogy váltogathassunk a különféle húsfajták között, hogy különféle ételeket kostolhassanak meg probléma nélkül.

 7. Problémát okozna-e ugyanannak az állateledelnek hosszú ideig történő használata macskák számára?

  A macskák egész életük során tökéletesen megbirkóznak ugyanazon étellel, ha ez az élelmiszer táplálkozási szempontból kiegyensúlyozott és jó minőségű. Néhány macska természetesen inkább a különféle ízeket részesíti előnyben. Ez nem azt jelenti, hogy bármi szükségszerűen hibás legyen az ételnél. Rendkívül ritka, hogy a macskák érzékenyek vagy allergiásak egy jó minőségű táplálékra, de ha fiatalkorukban sokféle ízt  kostolhattak, akkor általában toleránssá teszik a későbbi életben bekövetkező változásokat is.